IPG Implementatiegids voor de nieuwe iDEAL transacties

In dit document worden de wijzigingen uitgelegd die EMS webwinkels moeten doorvoeren om de nieuwe iDEAL transacties per 1 juli 2024 te kunnen verwerken.

EMS webwinkels moeten de betaaloptie wijzigen in 'Combined page'.

Voor een standaard gehoste betaalpagina-integratie moet u de checkout-optie 'combinedpage' gebruiken. Deze voegt de keuze van de betaalmethode en de typische volgende stap (bijv.: invoer van kaartgegevens of selectie van bank) samen in één pagina, die automatisch wordt geoptimaliseerd voor verschillende soorten gebruikersapparaten (bijv.: pc, smartphone, tablet, enz.).

Merchant moet het veld 'checkoutoption' veranderen van 'classic' voor een betaalproces dat is opgesplitst in meerdere pagina's naar 'combinedpage' voor een betaalproces waarbij de betaalmethode keuze en de typische vervolgstap (bijv. invoeren van kaartgegevens of bankkeuze) in één pagina zijn samengevoegd om door te gaan met het indienen van iDEAL betalingen.

Wijziging nodig in de integraties die worden gebruikt door EMS merchant om de optie voor afrekenen te wijzigen (als ze de klassieke optie gebruiken).

Onderstaand voorbeeld toont een eenvoudige pagina die communiceert met de betalingsgateway.

Wanneer de kaarthouder op Verzenden klikt, wordt hij doorgestuurd naar de beveiligde pagina om de kaartgegevens in te voeren. Nadat de betaling is voltooid, wordt de gebruiker doorgestuurd naar de bevestigingspagina van de verkoper. De locatie van de bevestigingspagina kan worden geconfigureerd.

Codefragment waar de wijziging moet worden doorgevoerd

Schermafbeelding van betaalpagina

URL voor testtransacties

https://test.ipg-online.com/connect/gateway/processing

Bij het opstellen van een verzoek, onafhankelijk van de betaalmethode, zijn er enkele verplichte velden die in elk verzoek voor een verkooptransactie moeten worden opgenomen.

Voorbeeld van een formulier met het minimum aantal velden:

Houd er rekening mee dat Plugins van derden geen controle hebben over EMS. Het kan dus voor jouw plugin anders zijn waar je de aanpassing moet maken. Neem contact op met je plugin ontwikkelaar om te valideren waar de aanpassing gedaan moet worden om van checkoutoption Classic naar Combinedpage te gaan.